ЕПА/БГНЕС Израел затвори всичките си средиземноморски плажове до ново разпореждане, съобщи Ал

...
ЕПА/БГНЕС
Израел затвори всичките си средиземноморски плажове до ново разпореждане, съобщи Ал
Коментари Харесай

Израел затвори всичките си средиземноморски плажове заради истинско бедствие

 ЕПА/БГНЕС Израел затвори всичките си средиземноморски плажове до ново предписание, заяви " Ал Джазира ". Телевизията отбелязва, че рестриктивната мярка е наложена, откакто природозащитници започнаха да оповестяват за топчета черен катран.

Те бяха изхвърлени предходната седмица на плажовете на Израел след мощна стихия. Замърсяването е несъмнено като една от най-тежките екологични катастрофи в историята на страната. Тя засегна близо 200-километровата плажна линия на Израел.

Активистите започнаха да оповестяват за глобуси черен катран на брега на Израел предходната седмица след мощна стихия.

Министерствата за запазване на околната среда, опазването на здравето и вътрешните работи излязоха със взаимно изказване, в което предизвестяват обществеността да не посещава цялото средиземноморско крайбрежие на страната.

Властите даже предизвестяват, че " излагането на катран може да навреди на здравето ".

Представители на коалиция от израелски екологични групи обявиха на конференция в неделя, че министерството за опазването на околната среда е извънредно недофинансирано и че съществуващото законодателство не е направило доста за попречване или справяне с екологични бедствия.

В петък на плажа на Ашкелон беше изхвърлен мъртъв кит. Властите считат, че петролният разлив е отговорен за смъртта му. Те предизвестиха, че това злополучие би трябвало да бъде сигнал за пробуждане против планувания нефтопровод, свързващ Обединените арабски емирства и израелските петролни уреди в Ейлат - дом на застрашените коралови рифове в Червено море, предава news.bg.

Израелският министър председател Бенямин Нетаняху и министърът за опазването на околната среда Гила Гамлиел посетиха плаж в южния пристанищен град Ашдод, с цел да инспектират вредите.

" Полагаме всички старания, с цел да намерим виновниците за бедствието и на следващия ден ще внесем за утвърждение от държавното управление предложение за резолюции за възобновяване на околната среда ", написа в " Туитър " Гила Гамлиел.

Министерството на околната среда и деятелите пресмятат, че поне 1000 тона катран към този момент са изхвърлени на сушата.

Проектът за разчистване ще коства милиони долари, разкри Гила Гамлиел.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР